logo

Tretji večer 7. Festival Godibodi: Andrej Trobentar & Dar / Uršula Ramoveš in fantje z Jazbecove grape

Na drugem večeru 7. Festivala sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi smo lahko prisluhnili legendarnemu pevcu in vsestranskemu umetniku Andreju Trobentarju, ki je predstavil svoj novi album, ki nosi naslov Dar in je v času festivala izšel pod okriljem založbe Celinka.si. Na odru sta se mu pridružila tudi  basist Nino de Gleria in  violinist Matjaž Sekne.

V drug del večera pa so nas popeljali Uršula Ramoveš in fantje z Jazbecove grape, ki so izvedli izbor najljubših komadov iz preteklih zgoščenk. Na odru  se jim je pridružil tudi Janez Ramoveš, ki je prebral nekaj delčkov svoje poezije.

Seveda pa ne smemo pozabiti na slikarja Mirka Mallea ter Jano Božič, ki sta tekom koncerta ustvarjala čudovita likovna dela ter s projekcijo le teh še poglobila koncertno doživetje. V temnici Hostla Celice si lahko v prihodnjih dneh še vedno pogledate slikarsko instalacijo Mirka Malleja – Harmonija sfer, ki združuje likovno umetnost z glasbo.

20140607 Andrej Trobentar & Dar  foto Jure Matoz 2620140607 Andrej Trobentar & Dar  foto Jure Matoz 15 20140607 Urçula Ramoveç & Fantje z Ja zbecove grape foto Jure Matoz 0820140607 Mirko Malle in Jana  Boßiü foto Jure Matoz 06

Foto: Jure Matoz



Comments are closed.