logo

2017 Slikarji

ANDREJ PRAZNIK (9.6.2017, Hostel Celica)

Andrej Praznik je rojen leta 1992 v Slovenj Gradcu. Po zaključeni srednji šoli je šolanje nadaljeval na PEF v Mariboru, kjer je leta 2016 diplomiral kot Profesor likovne umetnosti. Trenutno obiskuje magistrski študij slikarstva druge stopnje na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.
V svojem delu raziskuje mikro in makro strukture naravnih in umetnih organizmov, katere pogostokrat interpretira z odprto ekspresivno risbo. Zanima ga njihov pomen in kako se tovrstne strukture obnašajo na slikovnem polju skozi oblikovni in vsebinski vidik. V svoja dela občasno vpeljuje tudi prikrito pripovednost, ki nastaja skozi tovrstno izkušnjo ustvarjanja.
Poleg slikarstva se ukvarja še s klasično grafiko, dizajnom, ilustracijo, koncepti, ter digitalnim ustvarjanjem.

IMG_0056

 

IMG_0476

 

 

 

 

 

 

 

 

TINA KONEC (8.6.2017, Hostel Celica)

Tina Konec se je rodila leta 1992 v Mariboru. Leta 2015 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani pri profesorju Zmagu Lenárdiču. Na isti ustanovi zaključuje podiplomski študij slikarstva pod mentorstvom Tuga Šušnika.

“Risbo sem vedno dojemala hkrati kot osnovo za nadaljnje ustvarjanje in kot samostojno zaključeno likovno delo. Skozi risbo izražam naravo, ki mi predstavlja (morfološko) univerzalnost in večno aktualnost, fascinira me ponavljanje naravnih oblik v mikro in makro svetu. Slednje raziskujem prav skozi risbo, saj izhodiščni motiv – drevesne krošnje – artikuliram do mere, da končano delo aludira na druge, po videzu sorodne naravne forme. Pri risbah se dotikam tudi vprašanja razmerja med negativom in pozitivom, med polnostjo in praznino ter ustvarjanjem risarskih sekvenc, saj dela ustvarjam v serijah. Velik pomen dajem tudi tehnični izvedbi, saj vedno skušam z enostavnimi sredstvi doseči večji, še ne viden učinek, inovacijo, in pa meditativnem procesu, v katerem moja dela nastajajo.”

20161005_142539

 

 

 

 

 

 

 

 

 


EVA ŠUSTER (10.6.2017, Hostel Celica)

Sem Eva Šuster, rojena leta 1992 v Celju. Leta 2016 sem diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje pri profesorju Bojanu Gorencu.
Na isti fakulteti nadaljujem podiplomski študij na smeri umetniška grafika, pri profesorju Branku Suhyju.

V zadnjem času ustvarjanja opažam, kako pogosto se v moje slikarsko in grafično delo vpleta poezija. Tuja ali moja avtorska. Služi mi kot nekakšen pediestal za  začetek gradnje novega likovnega dela. Menim, da so tudi v besedah slike. Pri ustvarjanju se ukvarjam predvsem s tem, na kakšen način upodobiti občutek, katerega ti pusti prebrana pesem ali občutek, katerega sam nosiš v sebi in te na določen način zaznamuje. V sami likovni izraznosti prisegam na moč  linije – črte, njene živosti, pristnosti. Osredotočam se na abstrahiranje podob do esencialnega ter ob enem gradim svoj likovni red.

 

DSCN83623