logo

Sounds of Slovenia

Obiščite spletno stran projekta www.soundsofslovenia.com

Sounds of Slovenija (Sozvočja Slovenije) je multimedijski projekt namenjen promociji Slovenije. Vključuje skupino vrhunskih glasbenic in glasbenikov, ki so se že uveljavili kot odlični solisti, hkrati pa igrajo v različnih zasedbah (Jararaja, Katalena, Magnifico, Kisha, Elevators, Fake Orchestra itd.).

Projekt predstavlja slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah. Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.

Slovenska ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, s koncertom pa želimo pokazati, kaj pomeni bogastvo razlik in kako pomembna je raznolikost, ne samo v kulturnem, temveč tudi v gospodarskem in političnem svetu. Spoštovanje razlik in upoštevanje celovitosti sveta sta ključna za prepoznavanje novih vzorcev, ki nas popeljejo iz ekonomske in ekološke krize. Z občutkom za dinamično ravnovesje in kontrapunkt nasprotij lahko presežemo “spopad civilizacij” in dosežemo “sožitje kultur” v Sloveniji, Evropi in svetu.

Umetniški vodja projekta je glasbenik in skladatelj Janez Dovč.

Koncert Sounds of Slovenia – glavni oder Festivala Lent, 2012