logo

Slikarji na 7. Festivalu Godibodi

Kot doslej bo tudi na letošnjem festivalu Godibodi vsak večer na Letnem vrtu Hostla Celica navzoč ustvarjalec, ki bo v živo ustvarjal likovno delo. Potek ustvarjanja bo moč tekom koncerta spremljati na projekciji. Nekaj besed pa vam namenja tudi sodelavec pri projektu in ustvarjalec risbe za letošnjo festivalsko podobo akad. slik. Milan Erič.

Zelo mi godi, kadar se spomnim na Festival GODI BODI, pa je to lahko bodisi na “godišnjem odmoru” ali pa na svobodi. Ta dinamični dogodek s svojimi glasbeno-likovnimi ugodnostmi lahko ugodi še tako godrnjavemu gostu in mu ponudi zgodovinsko priložnost, da se osvobodi nebodigatreba bodičastega godrnjanja, kar lahko bodrilno vpliva tudi na bodoči razvoj  slovenskih godcev in godbenikov, godnih za božansko godbo in gostolenje. In nenazadnje tukaj sodelujejo tudi likovniki, ki na koncertih odgovorno in goreče ustvarjajo svojo zgodbo. Gostoljubnost, dihanje s publiko, bobnarska dinamika, gosli, diatonična harmonika, bogata dialektika so gonilni diskurzi tega bohotnega, divje gospodarnega festivala.
Zatorej, naj se zgodi kar si bodi, draga obiskovalka, dragi obiskovalec, tule je ugoden nasvet :
Bodi kar si!
Roke v nebo zabodi,
in zraven si po možnosti zagodi,
da bo odmevalo povsodi,
tako boš kmalu na svobodi,
saj koder sonce hodi, žive naj vsi narodi
kakor se spodobi!
GODI-BODI!

Milan Erič

 

MilanEric-RisbaBarvnaScan-mala

Risba, za grafično podobo festivala, je delo akademskega slikarja Milana Eriča.


Tudi letos bodo slikarji tekom koncertov na 7. Festivalu Godibodi ustvarjali likovna dela po lastni zamisli, navdihnjeni s strani glasbe, ki jih bo spremljala na Letnem vrtu Hostla Celica. Z nami bodo:

Sreda, 4.6.
Kostja Bras in Brina Torkar

Petek, 6.6.
Mirko Malle in Jana Božič

Sobota, 7.6.
Lina Pervanje in Teja Gerkman

 

Brina Torkar

Po zaključku Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer grafični oblikovalec, se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo. V času študija se je dodatno izpopolnjevala na National College of Art and Design v Dublinu, trenutno pa nadaljuje s podiplomskim študijem. Leta 2008 je prejela Prešernovo nagrado, od istega leta pa vodi tudi slikarsko šolo Brina Torkar.

Več na spletni strani njene slikarske šole.

Brina-slika(Leda)

Jana Božič

Ilustratorka in slikarka je končala študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, obiskovala tečaj sodobnega gledališča in predstav in sodelovala na izmenjavi CEEPUS na Univerzi za umetnost in oblikovanje v Romaini. V času študija in kasneje je razstavljala tako samostojno kot skupinsko, in sicer v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. Redno objavlja v časopisu Tribuna, medtem ko njene ilustracije krasiju tudi številne knjige.

Več na njeni spletni strani.

20120421_0700_pp 2

Mirko Malle

Rojen 1984 v Celovcu. Matura na ZG/ZRG za Slovence, Celovec. 2002/03 na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer likovna pedagogika. Od 2004 do 2008 študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Mentor prof. Gustav Gnamuš. 2008/09 z Erazmus štipendijo na Faculdade de Belas Artes v Portu, na Portugalskem. živi in dela v Ljubljani ter na avstrijskem Koroškem.  Od 2011 član kolektiva AAI-Articulacion Artistica Internacional.

juhu

 

 Kostja Bras

Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje študira vizualne komunikacije, kamor se je vpisal po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo. Ukvarja se predvsem z grafičnim oblikovanjem in ilustracijo, prav tako obožuje stare grafične tehnike in fotografijo, navdušuje pa ga tudi glasba …

kostja_72

Teja Gerkman

Študira na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij. Tja se je vpisala po končani Srednji šoli za za oblikovanje in fotografijo. V središče svojega zanimanja postavlja ilustracijo in fotografijo, v zadnjem času pa jo zanima predvsem način, na katerega ju lahko preplete. Udeležuje se različnih razstav, delavnic in natečajev. Bolj kot tehnika, jo zanima vsebina.

Gerkman (2)

Adelina Pervanje

Vpisala se je na Fakulteto za arhitekturo in se po uspešno zaključenem prvem letniku prepisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje. Riše že od malega, zato je za njo več ustvarjalnih faz. V srednji šoli je eksperimentirala z akvareli, ki je še danes njen primarni medij na področju ilustracije. V svojih delih išče prikupnost in fantazijo, navdihujejo pa jo lepota žensk, prijetne barve in otroška domišljija.

Adelina-kartica2 (2)



Comments are closed.