logo

8. Festival Godibodi odprl svoja vrata

Sinoči je svoja glasbena vrata že osmič odprl Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi.

Hostel Celica, ki je tudi letos gostitelj osrednjega, ljubljanskega, odra festivala, se je pričel polniti že v popoldanskih urah. Obiskovalci so si ogledali fotografsko razstavo lanskoletnega festivala, ki sta ga dokumentirala Bojan Stepančič in Jure Matoz, nato pa so se udeležili okrogle mize Glasbeni festivali – gonilo družbenega razvoja, ki jo je Godibodi pripravil v soorganizaciji s SIGIC-om, Slovenskim glasbeno-informacijskim centrom. Moderator Peter Baroš je za mnenje povprašal Brigito Pavlič (Festival Maribor), Andreja Sevška (Punk Rock Holiday) in Bogdana Benigarja (Jazz festival Ljubljana, Druga godba).

Popoldne se je prevesilo v večer in Janez Dovč, umetniški vodja festivala Godibodi, je tudi uradno napovedal letošnji program. Sprva se je na oder povzpela skupina Nula Kelvina, ki se ji je pridružila še Aleksandra Ilijevski. Skupaj so predstavili svoj novi album Levak na luni (Celinka.si, 2015), ki je ime dobil po glasbeno-gledališkem omnibusu. Ker gre za njihov tretji album, so že stari znanci odrskih teatrskih norčij, ki jih ni manjkalo niti na odru Festivala Godibodi.

Isto bi težko trdili za Smaal Tokka, ki je izvedel svoj prvi samostojni koncert in predstavil prvenec Unotisto (Celinka.si, 2015). V svojem značilnem slogu se je sprehodil čez vse svoje dosedanje uspešnice, medtem ko navkljub njegovim stalnim zatrjevanjem, da ima težave z besedili, ki si jih nikakor ne more zapomniti, večjih težav ni bilo zaznati.

Tekom koncerta Nule Kelvina in Aleksandre Ilijevski je ustvarjala slikarka Breda Sturm, tekom koncerta Smaal Tokka pa Drago Leskovar.

Pred nami so še trije vroči koncertni večeri Festivala Godibodi na Letnem vrtu Hostla Celica v Ljubljani, medtem ko bo le-ta potekal tekom celotnega junija na več kot desetih mestih po vsej Sloveniji.

foto: Bojan Stepančič

 DSC_6521

DSC_6580

DSC_6670

DSC_6663

DSC_6545

DSC_6906

DSC_6926

DSC_6992

DSC_7004

DSC_6368

DSC_6360



Comments are closed.