logo

Iz arhiva: Mljask na festivalu Godibodi 2008

Zgodba festivala sodobne slovenske avtorske in etno glasbe Godibodi se bo letos izpisala že osmo leto zapovrstjo. Pričela se je leta 2008 v Stari elektrarni v Ljubljani na pobudo Ustvarjalnega polja Celinka.si, ki je želelo dati prostor kakovostnim slovenskim glasbenikom. Takšnim, ki svojega dela niso imeli priložnosti predstaviti širšemu poslušalstvu. Danes, po sedmih festivalskih letih, uspešnost Celinke, festivala Godibodi in Zavoda Godibodi nikakor ni več vprašljiva. Slovensko občinstvo se v predpoletnem času sme že tradicionalno nadejati svežim izdajam in pestremu koncertnemu dogajanju, ki ga vsako leto spremljajo tudi delavnice, okrogle mize in sorodni dogodki. Ti skušajo povezovati različne ravni umetnosti ter osvetljujejo vprašanja na področju glasbene umetnosti.

Davnega leta 2008 so se na oder povzpele zasedbe Elevators, Jararaja, Aritmija, Miloš & Co.Pilot, medtem ko so kar dva večera odpirali ušesa Vasko Atanasovski & Mljask. V našem arhivu smo našli dokumentiran prav ta večer …

Še opomnik. Letošnji festival Godibodi bo potekal med 3. in 6. junijem na letnem vrtu hostla Celica v Ljubljani, koder bo postavljen osrednji oder, vendar bo Godibodi odmeval tudi v drugih krajih Sloveniji. Upamo, da se boste tudi letos z veseljem prepustili odpiranju ušes.

Foto: Žiga Koritnik



Comments are closed.