logo

Glasbena delavnica za otroke z Bilbi (7. junij, 2014)

Bilbi

Maja Pihler Stermecki – Bilbi je diplomirana pevka, igralka in plesalka, ki ima za sabo dolgoletne odrske izkušnje kot koncertna pevka in igralka na področju muzikalov, klasičnega in lutkovnega gledališča. V Berlinu in na Dunaju, kjer je živela in ustvarjala vrsto let, si je pridobila veliko pedagoških izkušenj s poučevanjem glasbenih in gledaliških navdušencev ter bodočih profesionalcev vseh starosti. Trenutno živi v Mariboru, kjer se, poleg svojega glasbenega ustvarjanja, večino časa posveča pedagoškemu delu z mladimi, med drugim pa je tudi umetniški vodja angleškega glasbenega gledališča na II. gimnaziji v Mariboru, English student theater, kjer poučuje petje, igro in ples.

Zamisel o kreativnih delavnicah za otroke se je porodila zaradi vedno večjega povpraševanja staršev in organizatorjev po kvalitetnih otroških projektih. Bilbi je v sodelovanju z različnimi agencijami in festivali, kot so Kompas in Piranski otroški festival Zrno soli, že večkrat uspešno izvedla kreativne delavnice in nastope, v katere je vključila tudi otroke.

Tokratna kreativna delavnica bo seveda posvečena glasbi. Otroci bodo skupaj z Bilbi odkrivali, kako nastaja skladba in skozi igro ter ritmično-melodične vaje iskali osnovne sestavine in začimbe, potrebne za kreativni proces pisanja skladbe. Poučili se bodo tudi o tem, kako skladbe predstaviti občinstvu, na koncu delavnic pa bodo svoje umetnine predstavili tudi “pravi” publiki – staršem. V kolikor bodo pri tem uspešni, se v kratkem obeta celo himna za Festival Godibodi.

Vabljeni otroci, ki imajo radi glasbo, ki radi pojejo ali igrajo kakšen instrument (ki ga naj, če je le mogoče, prinesejo s sabo), pišejo in si izmišljajo zgodbe. Dovolj pa je že, če so le radovedni in željni novih dogodivščin.

Delavnice bodo potekale 2 uri. Udeležba na delavnici je brezplačna. Prijave na info@godibodi.si

sobota, 7. junij od 10. do 12. ure / Hostel Celica, Ljubljana



Comments are closed.