logo

Bobnarska delavnica – Nino Mureškič (6. junij 2014)

Nino Mureškič je samostojni kulturni delavec, glasbenik, ki se posveča tradicionalnim tolkalom. Specializiral se je za zahodni afriški ritem, ki se ga je priučil pri Mamadyu Keitiju (Gvineja) in se spoznal z afriško poliritmijo, melodijo, tehniko in zgodovino zahodne afriške bobnarske tradicije, vzhodnih in indijskih tehnik igranja na okvirne bobne ter tradicionalna indijska tolkala pa se je učil pri Glenu Velezu (New York) in Pt. Sureshu Talwalkarju (Bombaj).

Udeleženci delavnice se bodo skozi ritme seznanili s tehniko igranja na zahodne afriške bobne – predvsem na djembe, dunun, sangban, kenkeni in krin –, spoznali pa bodo tudi zgodovino, namen in posebnosti ritma. Delavnica je namenjena tako začetnikom kot tistim, ki se z ritmom že poznajo; zahtevnostna stopnja je namreč odvisna od posamezne skupine.

Tudi delavnica za okvirne bobne je namenjena za začetnike in tiste, ki so se z okvirnimi bobni že seznanili. Gre za najstarejši znani boben na svetu, ki ga najdemo v vseh delih sveta. Pravijo mu šamanski boben, def, daire, bodhran, ročni boben, bendir … Udeleženci se bodo naučili osnovnih udarcev in spremljajočih vokalov, ki popeljejo v zgodovino okvirnih bobnov, vse od starodavne Perzije, tradicionalne in klasične indijske ritmike do danes.

Delavnica traja 3 šolske ure. Prispevek za mentorstvo 10 EUR.
Informacije: 040 211 042 / nino.mureskic@yahoo.com
Prijave: nino mureskic@yahoo.com ali info@godibodi.si

petek, 6. junij 2014 ob 17. uri / Hostel Celica, Ljubljana

BobnarskaDelavnica

Foto: Bojan Stepančič (Godibodi, 2011)



Comments are closed.