logo

Bilbi: Glasbena delavnica z Bilbi

(glasbena delavnica)

6. junij 2015 med 10.00 in 12.00 uro *
udeležba brezplačna
prijava na info@godibodi.si

* Glasbena delavnica bo potekala na Letnem vrtu Hostla Celica, v primeru slabega vremena pa v Galeriji Hostla Celica.

Zaradi vedno večjega povpraševanja staršev in organizatorjev po kakovostnih otroških projektih, se je porodila zamisel o kreativnih delavnicah za otroke. Bilbi je že večkrat zelo uspešno izvedla kreativne delavnice in nastope, v katere je vključila otroke, kot so npr. tisti v sodelovanju z agencijo Kompas ali Piranskim otroškim festivalom Zrno soli. Kot diplomirana pevka, igralka in plesalka ima  Bilbi oz. Maja Pihler Stermecki za seboj dolgoletne odrske izkušnje tako kot koncertna pevka kot tudi igralka (muzikal, klasično in lutkovno gledališča). V Berlinu in na Dunaju, kjer je živela in ustvarjala vrsto let, si je s poučevanjem glasbenih in gledaliških navdušencev ter bodočih profesionalcev vseh starosti pridobila veliko pedagoških izkušenj. Trenutno živi v Mariboru, kjer poleg svojega glasbenega ustvarjanja največ časa posveča pedagoškemu delu z mladimi, med drugim je tudi umetniški vodja angleškega glasbenega gledališča na 2. Gimnaziji v Mariboru, English student theater, kjer poučuje petje, igro in ples.

Tokratne kreativne delavnice bodo posvečene glasbi, kot se za festival Godibodi tudi spodobi. Skupaj bomo odkrivali, kako nastaja skladba in skozi igro ter ritmično-melodične vaje iskali osnovne sestavine ter začimbe, potrebne za kreativni proces pisanja skladbe. Pozornost bomo namenili tudi temu, kako naše skladbe predstavimo občinstvu in na koncu delavnic naše umetnije predstavili “pravi” publiki – staršem. V primeru, da bomo pri tem uspešni, se festivalu Godibodi obeta celo himna.

Vljudno vabljeni vsi otroci, ki imate radi glasbo, ki radi pojete ali igrate kakšen instrument – ki ga, če je to le mogoče, prinesite s seboj –, ali pa morda radi pišete in si radi izmišljate razne zgodbice. Sicer pa je že povsem dovolj, če ste radovedni in željni novih dogodivščin.

061-1

 



Comments are closed.