logo

Bojan Cvetrežnik: Ali je glasbena teorija res nujno bau bau?

(glasbena delavnica)

16., 23. in 30. maj med 9.30 in 11.00 uro (z istimi udeleženci)*

prijavnina: 25 eur (prijava možna le za vse tri povezane delavnice)

 predstavitev: 3. junij ob 18.00 uri

Ali je glasbena teorija res nujno bau bau? Je res težja od enostavne matematike? V treh strnjenih delavnicah bomo na kratko predstavili snov, ki jo sicer izvajamo v okviru tečaja Poj, ne jezi se! izobraževanj Godalkanje. Tokrat je tečaj namenjen predvsem odraslim in starejšim otrokom, tudi tistim, ki bi radi svoje otroke v bodoče vpisali v tečaj, a se želijo bolje seznaniti z načinom dela. Glasbeno predznanje ni potrebno, udeležba pa je priporočljiva tudi za učitelje ali tiste, ki jim osnovna glasbena teorija predstavlja prevelik kamen spotike. Želimo spodbujati samoučenje, ki preverjeno deluje. Tako lahko starši, ki pred tem niso imeli nikakršnega glasbenega predznanja, z otroki sami izvajajo vaje, ki pripeljejo do boljšega razumevanja glasbene teorije. Uporabljamo klasična poimenovanja, vendar naš tečaj ne izhaja iz notnega črtovja, temveč iz naše lastne vizualizacije tonskega sistema, ki se potem prevaja v posamezne inštrumente, notno črtovje ali druge oblike glasbenega zapisa. Tečaj temelji predvsem na zgradbi tonskega sistema, medtem ko ritem spoznavamo sproti z zanimivimi vajami. Naučimo se struktur in akordov za pesmice, ki jih nato lahko zaigramo na različnih inštrumentih brez tehničnega obvladovanja inštrumenta.

Bojan Cvetrežnik
je akademski glasbenik – violist, ki je študira v Ljubljani, Celovcu in Berlinu. Izkušnje kot učitelj na Srednji glasbeni šoli, solo violist orkestra Ljubljanske opere, violinist solist v Cirque du Soleil, dolgoletni vodja ansamla Terrafolk in Simboličnega orkestra. Ob tem je izvajal in snemal glasbo z raznimi projekti v različnih glasbenih zvrsteh. Ustanovitelj glasbenih izobraževanj ‘Godalkanje’, kjer izvajajo učinkovite metode za pridobivanje glasbenih znanj v praktične namene za otroke in odrasle. Motivator, ki je uspel na poklicno glasbeno pot preusmeriti prenekatere izjemne talente.

“Očaran sem. Podobno navdušujočega in igrivega pristopa nisem srečal še nikjer v nobenem izobraževalnem procesu, ki sem se ga jaz ali moj otrok udeležil. Bojanu želim, da bi program razširil in bi ga bilo deležnih čim več glasbe željnih otrok.”
Mare Bulc, oče udeleženke izobraževanja in gledališki režiser

* V primeru velika interesa bo delavnica potekala v dveh skupinah, pri čemer bo prva skupina med 9.00 in 11.00 uro ter druga med 11.15 in 12.45 uro.

prijave na info@godibodi.si, dodatne informacije na godalkanje@me.com,  število mest je omejeno.

DSC_5051-19bojan DSC_5162-21aldo



Comments are closed.