logo

Tiskovna konferenca predstavila program 7. Festivala Godibodi in nove izdaje Glasbene hiše Celinka

Zavod Godibodi je na tiskovni konferenci, ki je potekala v ponedeljek, 26. maja v Hostlu Celica predstavil program letošnjega, že sedmega Festivala Godibodi, vključno s spremljevalnimi dogodki, ki obsegajo več delavnic in okroglo mizo. Glavna novost letošnjega festivala sta Godibodi blog in Godibodi radio.

Na glavnem prizorišču se bo med 4. in 8. junijem v Ljubljani, kot tudi na koproducentskih prizoriščih v Mariboru, Kopru, Kranju in na Ptuju zvrstilo več izvajalcev sodobne avtorske in etno glasbe. Nekateri med njimi bodo prav ob tej priložnosti predstavili skladbe z novih plošč, ki so v teh dneh izšle pri soorganizatorici festivala, Založniški hiši Celinka.

Na tiskovni konferenci, ki jo je vodil Jure Longyka, je Janez Dovč predstavil vizijo in novosti letošnjega festivala, Gregor Volk in skupina Čedahuči pa so skupaj z njim poskrbeli za glasbeno obogatitev pogovora z izvajalci, ki so prisotnim podali vidike na svoje ustvarjalno delo. Program festivala in nove plošče so predstavili Nejc Sajovic, Gregor Volk, Blaž Učakar, Svanibor Pettan, Jurki in Boris Romih.

Foto utrinke s tiskovne konference, ki vsako leto predstavlja tudi in predvsem druženje glasbenikov in novinarjev, si lahko pogledate spodaj. Zanje je, tako kot običajno, poskrbel Bojan Stepančič.

DSC_8759 DSC_8783 DSC_9696 DSC_8864DSC_9633 DSC_8828



Comments are closed.