logo

Slikarji

Kot doslej bo tudi na letošnjem festivalu Godibodi vsak večer na Letnem vrtu Hostla Celica navzoč ustvarjalec, ki bo v živo ustvarjal likovno delo. Potek ustvarjanja bo moč tekom koncerta spremljati na projekciji.

Partner projekta je Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.
Strokovni sodelavec akad. slik. Milan Erič

Galerijo likovnih del preteklih let si lahko ogledate TUKAJ.

1. Anna Rosa Tomšič Jacobs

Rojena je bila v Berlinu, odraščala je v maminem rojstnem Kamniku in nazadnje jo je pot pripeljala v Ljubljano, kjer študira na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Vendar ni le likovna umetnost tista, ki jo navdihuje. Rada se podaja v ljudsko izročilo, v svet pravljic, poezije, glasbe, v osebne zgodbe in v naravo, kjer išče in nabira naravne predmete.

Doslej je sodelovala pri več manjših umetniških projektih, kot je Gozd-art v Ribnici ali skupinska razstava v Rogu. »Včasih sodelujem pri manjših umetniških projektih, kakršen je ta, da pomagam svoji sosedi lončarki pri njenih tečajih, namenjenih otrokom, sodelovala pa sem tudi pri projektu Gozd-art v Ribnici, kjer smo urejali tematski park ali pri urejanju ateljeja v Rogu, kjer sem sodelovala tudi pri skupinski razstavi. Sicer razstavljam le v sklopu akademije.«

DSC04977
2. Alen Kuzmić

Rojen je v Mariboru, kjer se že od malih nog naprej ukvarja z nogometom in slikarstvom, a se je umetnosti v celoti posvetil potem, ko je moral šport zaradi poškodbe opustiti. Po zaključku srednje šole se je v želji, da bi se izpopolnil, vpisal na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Poleg slikarstva, nadvse pomemben sestavni del njegovega življenja sestavlja tudi glasba. Znotraj le-te se udejstvuje na področju ulične umetnosti, kjer ustvarja skupaj z bratom.

»Na likovnem področju se najpogosteje posvečam abstraktnemu slikarstvu in skozi to abstraktnost izražam svoje misli in občutke ter jih prikazujem na način, ki jih težko opišem z besedami. Trenutno sodelujem pri organizaciji glasbenih dogodkov, ter pripravljam svojo prvo samostojno slikarsko razstavo.«

pok8

3. Breda Sturm

Breda Sturm je leta 2010 z odliko zaključila podiplomski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in pridobila naziv magistrica umetnosti. Leta 2003 je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Je samozaposlena v kulturi in deluje na področju ilustracij, opreme in oblikovanja knjig, notranje opreme in arhitekture. Študijsko se je izpopolnjevala v Italiji, Španiji in na The Art Students League of New York v ZDA.

Leta 2007 je prejela štipendijo društva slovenskih likovnih ustvarjalcev za mlade perspektivne avtorje na področju ilustracije. Od leta 2010 je članica Društva likovnih umetnikov Ljubljana. Živi in dela v Ljubljani.

www.bredasturm.com

slika: serija Zvok Zapis Slika

12_Zvok zapis slika_Zacetek in nov zacetek_mesana tehnika (560 x 215 cm)_Breda Sturm

4. Danilo Milovanović

Čeprav mu je v najstniških letih največ pomenila glasba, ki se ji tudi danes nadvse rad posveča, se je vendar odločil za študij umetnosti na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Že pred tem je obiskoval likovne kolonije in se s svojimi deli udeleževal razstav. »Delam na različnih področjih, vendar ohranjam slikarstvo kot primarno sredstvo svoje likovne govorice. Trenutno intenzivno raziskujem likovni jezik in umetniške izraze.«

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Drago Leskovar

Rodil se je na Pohorju in odraščal v Zrečah in Mariboru. Zaradi finančnega pomanjkanja, je moral opustiti študij na Pedagoški fakulteti, zato je odšel k vojakom in se kasneje zaposlil kot vzdrževalec. Danes opravlja delo izmenovodje.

Leta 2010 se je pričel ukvarjati z mozaiki, kasneje tudi z risbo in sliko, zato se je vpisal na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje ter leta 2014 diplomiral na temo Formalno in semantično plastenje slike v moji ustvarjalnosti. Trenutno nadaljuje študij na temo socialnega realizma. Je avtor več skupinskih in samostojnih razstav.

6. Stanko Makuc

Rojen je v Črni na Koroškem in čeprav je vse do upokojitve delal kot organizator dela, se je vpisal na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je diplomiral leta 2014. Pred tem je svoje likovno znanje izpopolnjeval v likovnih šolah in kolonijah, medtem ko trenutno nadaljuje študij z magisterijem.

»Na likovnem področju me poleg kolažne tehnike in njenih izpeljank zanima obvladovanje ploskovitih nanosov barve v različnih kompozicijah in na večjih formatih. Moje trenutno delo obsega proces, ki vključuje reciklažo lastnih del, katerih vir so lastne slike, internet, kolaži, fotografije in izdelava ter povečava printov, ki jih po posebnem postopku ročno prenašam na platno.«

PORTFOLIO-Stanislav Makuc-4

7. Teresa Neppi

Rodila se je v Trstu, kjer je zaključila srednješolsko šolanje in se nato vpisala na Akademijo likovne umetnosti in oblikovanja v Ljubljani, da bi se posvetila ilustraciji. Že vrsto let se ukvarja s fotografijo, risanjem in igranjem violine, v srednješolskih letih pa je prejela nekaj nagrad za svoj umetniški izraz. »To me je navdihnilo in mi dalo zagon, da sem se s tem pričela ukvarjati bolj profesionalno. Že nekaj let uspešno raziskujem lepote plesnih gibov, saj me zanimata tako vizualna umetnost kot izraznost telesa.« V prihodnosti stremi k razvoju in si želi skozi posamezne interese ali celo kombiniranje le-teh zgraditi osebni umetniški izraz.

992983_459051454191442_1736726048_n

 8. Tilen Mihelič Kurent

Od nekdaj se posveča umetnosti in športu. S prvim ga veže študij kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, z drugim treniranje košarke. Globoko je povezan z naravo, zaradi česar veliko pozornosti namenja skrbi za okolico in recikliranju odpadnih materialov ter obnovi koles, medtem ko mu je v športu najbolj bistveno ohraniti vzdržljivost.

Doslej se je udeležil več likovnih kolonij in imel štiri samostojne ter šest skupinskih razstav. Najraje dela z odpadnimi materiali, kot so kovina, les, plastika, mavec, beton in tekstil, o ustvarjanju pa meni: »Kreiranje je užitek in igra!«

TilenMihelic