celinka_logo_zalozba_primeri1-300x30
 
UrsulaRamoves_Fantje_z_Jazbecove_grape_043foto_nzgank
 

NOVO: URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE / Od Marije

»Glasba skupine Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape je unikat in to ne samo slovenskega glasbenega prostora. Njihova glasba je žanrsko pestra, skoraj neulovljiva, njen skupni imenovalec pa je silovit avtorski naboj. V njej je zaslediti prvine alternativnega šansona, popevke, folka, slovenske kantavtorske tradicije, etna, ljudske glasbe, jazza, discipline klasične glasbe in še česa. Vse to se pretaka v poljubnem razmerju in vsakič drugače postavljenih orkestracijah.« (kioskhmmhm, 2018)

Po nekajletnem premoru se je skupina URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE letos odločila za izdajo novega albuma, na katerem bo 12 pesmi, ki so jih konec februarja posneli v ljubljanskem Studiu Metro. Snemalni mojster je bil Janez Križaj.

Album bo 15. maja izšel znotraj ustvarjalnega polja Celinka.si in bo na ta dan (upajmo) prvič predstavljen na festivalu Druga godba v Cankarjevemu domu v Ljubljani. Tako kot na prejšnjih izdajah je tudi tokrat avtor vseh besedil Janez Ramoveš, avtorica večine glasbe pa Uršula Ramoveš. Slednja je nosilka zasedbe, katere stalna člana sta še vokalist, pianist in harmonikar Joži Šalej ter vokalist in kitarist Metod Banko. Pri nastanku novega albuma so sodelovali gostujoči glasbeniki: skupina Martin Ramoveš Band (Martin Ramoveš, Marko Petrič in Rok Skoliber), Boštjan Gombač, Blaž Celarec in Nino de Gleria.

Pred vami je prvi singel Od Marije…

PRENOS SINGLA

VIDEO YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=lWO_1v6hpH4

URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE: OD MARIJE

AVTOR BESEDILA: JANEZ RAMOVEŠ

AVTORICA GLASBE: URŠULA RAMOVEŠ

PRIREDBA GLASBE: JOŽI ŠALEJ

TONSKI MOJSTER: JANEZ KRIŽAJ

POSNETO V STUDIU METRO – FEBRUAR 2020

_____________________________________

IZVAJALCI:

Uršula Ramoveš, vokal

Joži Šalej, vokal, klavir

Metod Banko, vokal

Martin Ramoveš, električna kitara

Marko Petrič, bas kitara

Rok Skoliber, bobni

OD MARIJE
Drugga nisa imele,
drugga nisa smele,
drugga nisa znale.

Zatu sa piile,
piile od Marije.

O, pa včas sa znale,
včas sa čakale…

Foto: Nada Žgank