Lepo pozdravljeni,

Celinka in Godibodi v letošnjem letu praznujeta 10-let (Celinka je bila ustanovljena 14.3.2007), veliko reči se je v vsem tem času  zgodilo, 10-festivalov, čez 100 izdanih albumov, Sounds of Slovenia koncerti v Bruslju, na Kitajskem, kup novih glasbenih projektov, sodelovanj, druženj...

V letošnjem letu se tudi vzlic tega obeta kar nekaj sprememb in spremembic. Ena izmed prvih je ta, da je fizični distribucijo in skladiščenje Celinkinih izdaj prevzel Zdravko Bavdek (zdravko.bavdek@gmail.com, +386 40 294 280), ena izmed prvih nalogc, ki jih imava, je napraviti prostor za nove spomladanske izdaje, kar nekaj je še albumov, ki so ostali od kake od preteklih izdaj in nima smisla, da jih hranimo, naj gredo v svet (dokler še kdo ima CD predvajalnik :)). V primeru, da je tudi od vaše izdaje še kaka kopija, vas bova Zdravko ali jaz v naslednjem mesecu kontaktirala in se bomo dogovorili kako in kaj z odkupom (nekateri imate še albume za odkupit, da pokrijemo stroške tiska) oz prevzemom za ostale primere. 

V tem času pripravljamo tudi bilanco, inventuro in poročila o prodaji za 2016, ki jih boste v kratkem prejeli (kjer je znesek za izplačilo večji od 15 EUR).

Pri digitalni distribuciji pa smo nadgradili programsko opremo (Rebeat), tako, da boste po novem vsi, katerih albumi so šli preko Celinke na iTunes in ostale digitalne trgovine, dobili uporabniško ime in dostop do spletne strani, preko katere boste lahko v realnem času preverili digitalno prodajo ter prihodke od streamanja ter stanje na vašem kontu. Ker je kar precej podatkov za vnest, bo to še nekaj časa trajalo, računam pa, da uredimo do konca meseca maja.

Veliko smo se naučili v vsem tem času, marsikatera izdaja bi bila lahko tudi bolje spromovirana, ideja bolje realizirana.... Dejstva pa so, da so problemi na področju glasbene ustvarjalnosti večji, kot se zdijo, da malokdo v strokovnih krogih (glasbeni uredniki, mediji) profesionalno opravlja svoj posel, da kolektivne organizacije delujejo neoptimalno in da se javni denar, namenjen kulturi, porablja milorečeno čudno (ob tej priliki povabljeni tudi k branju zanimivega zapisa kolega Janeza Križaja na temo svobodnih glasbenikov in RTV Slovenija). Tako da, veliko delo se bo še moralo opravit, da bodo stvari prišle bolj na pravo mesto, predvsem pa bomo morali po mojem mnenju pokazati več solidarnosti, uglašenosti in skupnih iniciativ.

Naj se vam ob tej priliki zahvalim za sodelovanje, veliko zanimive glasbe se je tako ali drugače znašlo v ustvarjalnem polju Celinke in Godibodija, lani smo na povabilo Jureta Longyke pripravili velik koncert Izštekanih 10: Sounds of Slovenia, kjer smo delček tega predstavili na zelo lep način, uspel sem se dogovoriti, da bo posnetek koncerta predvajala TV, objavili pa ga bomo tudi na youtube, da ga čim več ljudi vidi in sliši.

Hvala predvsem tudi mojim sodelavkam in sodelavcem, preteklim in sedanjim, za čas, znanje, izkušnje, dobro voljo ter predvsem to, da smo se in se še vedno skupaj iskreno trudimo odpirati možnosti in podpirati zmožnosti za ustvarjanje, izvajanje in poslušanje glasbe.

Praznujemo na letošnjem Godibodiju, med 8-10.6. v Hostlu Celica ter 21.6 na Ljubljanskem gradu.

Naj bo kreativno in zdravo leto!

S spoštovanjem,

Janez Dovč